Johan Eriksson och Per Widén: "The Virtual Museum at the Royal Palace"

• Plats: Meddelas senare
  • Arrangör: Litteraturvetenskapliga institutionen och Tvärvetenskapligt 1700-talsseminarium i Uppsala
  • Kontaktperson: Annie Mattsson

Tvärvetenskapligt 1700-talsseminarium i Uppsala

Docent Johan Eriksson och FD Per Widén, bägge vid Konstvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet, presenterar projektet "The Virtual Museum at the Royal Palace"

Ordf.: Annie Mattsson

Projektet “The Virtual Museum at the Royal Palace” är ett samarbete mellan Konstvetenskapliga institutionen, Institutionen för Speldesign och Kungliga Husgerådskammaren, med syftet att skapa högupplösta virtuella rekonstruktioner av tavelhängningarna på Kongl. Museum på Stockholms slott 1795-1866. Genom att rekonstruera hängningarna från olika år hoppas vi kunna få svar på frågor om olika hängningsideologier, ideal och narrativ. Det är också vår ambition att analysera och utvärdera den vetenskapliga nyttan med den digitala 3D-rekonstruktionen för att se hur vi kan använda digitala verktyg i forskning och undervisning.