Internationell konferens om rättspositivism

• Datum:
  • Plats: Stockholms universitet, Juridiska institutionen, Stockholm Centre for Commercial Law (SCCL)
  • Arrangör: Juridiska institutionen, SU, och Filosofiska institutionen, UU
  • Kontaktperson: Torben Spaak, Patricia Mindus
  • Konferens

Ett samarbete mellan Juridiska institutionen, Stockholms universitet, och Filosofiska institutionen, Uppsala universitet

13-15 november 2018 kommer flera världsledande forskare om rättspositivism till Stockholm för tala om olika aspekter av och frågor om rättspositivism. De texter som föredragen vid de två konferenserna baseras på kommer att publiceras i Cambridge University Press’ bokserie Cambridge Companions och kommer att heta The Cambridge Companion to Legal Positivism. Torben Spaak är huvudredaktör för boken och Patricia Mindus är biträdande redaktör.

Medverkande är bl.a.: Frederick Schauer (Virginia), Wil Waluchow (McMaster University), Stefano Bertea (Leicester), Torben Spaak (SU), Andrei Marmor (Cornell University), Tomaz Gizbert-Studnicki (Cracow), Brian Tamanaha (Washington University School of Law), Michael Steven Green (William & Mary Law School), Kevin Toh (UCL), Brian Bix (Minnesota), Juan José Moreso (UPF).